fredag 31 maj 2013

Tegelstensutmaningen

Boktjuven slängde åt mig en utmaning, nämligen att rannsaka sin bokhylla efter fem tegelstensböcker man läst och två man inte läst.
Nu är det ju så att jag gallrat ganska hårt i min bokhylla och då rök det en hel del väldigt tjocka böcker, och så läser jag mycket e-böcker nu mer med. Men några sådana där riktiga tegelstenar har jag inte kvar direkt. Nå, ett par men dom hamnar under ej lästa kategorin. De fem tjockaste pappersböckerna jag har kvar än så länge (och läst) är troligen dessa:
  • Amerikanska gudar av Neil Gaiman
  • The Dwarves av Markus Heitz
  • Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson
  • Da Vinci-koden av Dan Brown
  • Människohamn av John Ajvide Lindqvist

Vilka två är det då jag inte läst? The works of Lewis Carroll och Peter Englunds Den oövervinnerlige. Den förstnämnda fick jag av en kompis i samband med att han rensade i sina bokhyllor, en 50 år gammal samling på närmare 1200 sidor, på engelska och med illustrationerna av John Tenniel. Den senare införskaffade jag mig som extremt ambitiös tonåring för lustläsning. Verkar väldigt intressant när man bläddrar i den, över 10 år senare har jag fortfarande inte läst den dock.

När det kommer till e-böcker däremot så har jag betydligt tjockare böcker, inte minst då samtliga hittills utkomna i A song of fire and ice (allt från 600-1000 sidor vardera beroende på format) och Tolkiens The lord of the rings. Men jag har dock faktiskt inga e-boktegelstenar jag inte läst. :)

1 kommentar:

  1. Kul att läsa. Neil Gaiman är en av mina favvisar också. Jag äger dock ingen e-boks tegelsten - har bara köpt rätt korta e-böcker hittils.

    SvaraRadera